استفاده از انرژی بی پایان خورشید و تولید آن به انرژی الکتریکی مزایای زیادی دارد که مهمترین آن کم هزینه بودن است. احداث نیروگاه خورشیدی در اراک بسیار مقرون بصرفه بوده و توانسته انرژی زیادی را برای مصارف داخلی تامین کند؛ و همچنین جنبه صادراتی نیز پیدا کرده است. این تاسیسات بر اساس تجهیزاتی که در ساخت آنها به کار می رود به سه تقسیم می شوند. یکی از مهمترین ویژگی های این نیروگاه ها این است که نیاز به سوخت ندارند.
سرمایه گذاری جهت احداث نیروگاه خورشیدی و کسب درآمد از آن
شرکت ها با سرمایه گذاری جهت راه اندازی نیروگاه خورشیدی و کسب درآمد از آن به اقتصاد کشور هم کمک زیادی کرده اند. و به دلیل نداشتن استهلاک بالا عمر زیادی دارند. انرژی الکتریکی که از این راه تولید می شود بسیار با ارزش است؛ و به اقتصاد کشور کمک زیادی می کند.
امروزه سرمایه گذاری برای این امر مهم در بیشتر شهرهای کشور انجام می شود. و تاکنون نیروگاه های زیادی تاسیس شده است. و درآمد در کشور دوچندان شده است. این امر زمینه اشتغالزایی را فراهم کرده است.
شرکت راه اندازی نیروگاه خورشیدی تولید برق در اراک
شرکت راه اندازی نیروگاه خورشیدی اراک برای تولید برق با این کار توانسته انرژی مورد نیاز این شهر را تامین کند. وجود شرایط آب و هوایی و پوشش گیاهی مناسب در این شهر زمینه را برای ایجاد این تاسیسات فراهم کرده است.
این نیروگاه قادر است به شبکه های بزرگ برق رسانی کند. و برای این کار هیچ نوع آلاینده ای را وارد هوا نمی کند. این امر به پیشرفت و توسعه اقتصادی این شهر کمک زیادی کرده است.
مراحل اجرای نیروگاه خورشیدی متصل به شبکه
مراحل اجرای نیروگاه خورشیدی 10 مگاواتی متصل به شبکه زیاد پیچیده نیست و سهولت بکارگیری این تجهیزات برای تولید برق باعث استقبال بیشتر افراد شده است. در این روش برق تولید شده در کمترین زمان به شبکه برق سراسری تزریق می شود.
در این روش مصرف کننده به راحتی و در کمترین زمان می تواند از این انرژی استفاده کند. مثل این است که کاربر خود یک نیروگاه خورشیدی در منزل دارد؛ و از آن استفاده می کند. این بهترین راه تامین نیاز مصرف کنندگان است.
نیروگاه خورشیدی مستقل از شبکه در ایران
قطعات نیروگاه خورشیدی پیچیدگی زیادی ندارند تا کاربر بتواند به راحتی از انها استفاده کند. در نیروگاه خورشیدی مستقل از شبکه در ایران ارتباطی با شبکه سراسری وجود ندارد. و برق تولید شده به صورت مستقیم و بدون واسطه به دست مصرف کننده می رسد.
در این روش برق مازاد مصرف در باتری ها ذخیره می شود؛ تا در زمان های دیگر مورد استفاده قرار بگیرد. امروزه تولید پنل های خورشیدی در ایران رونق زیادی گرفته است.